De vegades, en moments d’estrès, ens parlem d’una manera poc amable. I cal reconèixer que és difícil quan et sents sobrepassada per totes les noves situacions que estan passant; a nivell personal, familiar, empresarial i mundial. Especialment quan alguna d’aquestes situacions, com ara un virus que ens pot fer perdre molt i ens està posant reptes al que més donem valor; la salut, l’economia, les relacions.

Quan en la nostra empresa o lloc de treball ens sentim així, no sempre reaccionem de manera amable. De vegades, la por ens fa no poder relacionar-nos com voldríem; com ara està passant.

Observar com em parlo en aquestes situacions em permetrà tenir un punt d’inici per saber què és el que sento. Observar de manera externa, sense judicis. Com si ens miréssim en un mirall.

Identificar quina emoció hi ha darrere de les meves paraules és el següent pas. Pot ser la por a no ser capaç de fer front a les demandes, la ràbia per no ser capaç de trobar una solució que m’aporti a mi i al meu equip, o perquè hi ha gent de l’equip que considero que no col·labora prou. El no estar acostumades a baixar el ritme i donar prioritat a allò que sempre queda en l’últim racó, a la carpeta “altres”.

Llavors, quan he observat i acceptat, puc començar a parlar de manera amable. Perquè hem eliminat una part de l’estrès: la que fa negar el que sentim i com això ens condiciona el que ens diem.

Aquest és un procés que es pot fer de manera individual o col·lectiva, com a grup. Per a fer-ho de manera col·lectiva, cal un element essencial: la confiança en l’equip. Si aquest factor no hi és, pot ser que necessitis dels meus serveis com a facilitadora d’objectius d’empreses i equips de treball.

Parlar-te de manera més amable implica un procés d’autoconsciència de com em relaciono, així com algunes estratègies per parar quan m’adono que estic caient en vells patrons, frases amables que facin anar més enllà del problema, suport personal, social i estratègic, cerca d’espais i moments de calma, o poder preparar i viure situacions dissenyades per practicar el que normalment no podem fer en aquests moments d’estrès.

#lideratge conscient

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.